Der er ingen varer
Underkategorier
  • Karamel Kompagniet
    Karamel Kompagniets allerførste karamel blev skabt i et køkken på Bornholm ud fra bedstemor Knightbridges gamle bog med opskrifter. Anna og Carsten lavede den for at teste, om de kunne gå i hendes fodspor. Det var en kakaokaramel, lidt klistret, men blød og lækker og med den helt rigtige smag af ægte håndværk, kærlighed og historie. God nok til at give dem tro på, at de kunne genskabe et gammelt engelsk karameleventyr. Derfor blev Karamel Kompagniet grundlagt i 2004, da Anna og Carsten åbnede en af Danmarks hyggeligste butikker på den stejle og smalle hovedgade i landets eneste bjergby, Gudhjem. For 1.000 år siden var Gudhjem en af Østersøens vigtige vikingehavne, og de eksotiske varer fra Istanbul og Mellemøsten fandt via de russiske floder vej til byen. Dengang var krydderier sjældne og dyrebare skatte. Det er de stadig i karamelkogeriet, hvor hylderne bugner af ingredienser fra nær og fjern: Kakao, kokos, chili, ingefær, sydesalt fra Læsø, hyldeblomst og meget mere, der dufter og smager af historie og tradition. Hver eneste karamel er personligt lavet af vores karamelmester, og skabt i en karamelkoger, hvis smukke kobber nænsomt er blevet banket ud med en hammer for mange årtier siden. Hver enkelt variant af karamellerne er blevet skabt med omhu og respekt for de fine ingredienser. F.eks. er saltkaramellerne med ægte sydesalt fra Læsø, og saltet bliver ikke bare blandet i karamelkogeren, men bliver i stedet håndpisket ind i den færdige karamelmasse. For kun på den måde kan karamelmesteren sikre, at saltets særlige konsistens bevares. Bløde karameller er en levende masse, der kræver stor erfaring og omhyggelighed, for lige så fantastisk som de smager, lige så sarte og skrøbelige er de at arbejde med.
  • Svaneke chokoladeri
    HÅNDVÆRKET & CHOKOLADEN Passionen for chokoladen og for dét at skabe, inspirerer os. Sanserne stimuleres. Magien opstår. Kvalitet og håndværk går hånd i hånd. Svaneke Chokoladeri emmer af forkælelse & nydelse. Gennemgående for alt i vores butikker, er tanken og ønsket om, at tage det bedste af det hele – hver gang, ligesom vi har truffet et valg om, altid at gå uden om kunstige tilsætningsstoffer. I vores produktion, vælger vi konsekvent at alt laves i hånden og altid af de bedste – og gerne økologiske, bornholmske råvarer.
  • Bornholms Bolcheværksted
    DET SMAGER BARE LIDT BEDRE, NÅR DET ER HÅNDLAVETHos Bornholms Bolcheværksted kreerer vi ikke perfektion, men rustikke bolcher med unikke smagsindtryk, hvor du ikke er i tvivl om, at alt er lavet med hjertelighed og med stor dedikation og respekt for et gammelt håndværk. Vores lille bolcheværksted drives med stor passion og vi sætter en ære i at lave bolcher der både kan fremkalde barndomsminder, men ligeledes også kan skabe nye smagsoplevelser. Her hos Bornholms Bolcheværksted er vi enige om, at et bolche bare smager lidt bedre, når det er håndlavet.Vi fremstiller bolcher over åben ild, stadig med håndkraft og på opskrifter vi selv har udviklet og stadig udvikler på. Alle bolcher er fremstillet på Bornholm, af bornholmere – så bliver det ikke mere bornholmsk end det. Grundlæggeren af Bornholms Bolcheværksted, Liselotte Funch Witt, har altid haft en skabertrang og en fascination af, at man kan fremstillet et så fantastisk produkt med så få råvarer og ved hjælp af egen håndkraft. Liselotte startede Bornholms Bolcheværksted i 2012 og har med hjælp fra sønner, svigerdøtre og andet familie skabt et rustikt delikatesse-værksted med et æstetisk design.