Der er ingen varer
Underkategorier
  • Fiskekonserves fra Bornholm
    Bornholms A/S har siden 1915 produceret og udviklet fiskekonserves i Nexø på østkysten af Bornholm. Bornholms A/S har helt fra starten fokuseret på kvalitet og godt industrielt håndværk, principper vi i dag konsekvent fastholder i et samspil med moderne produktions-effektivitet og kvalitetssikring. I 1963 blev Bornholms A/S hædret med titlen Leverandør til Det Kongelige Danske Hof. For at imødese den store efterspørgsel på fisk af sund og god kvalitet åbnede Bornholms A/S i 2003 tillige en fabrik på Island.
  • Bornholmsk Honning
  • Bornholmsk Rapskimolie Fra Lehnsgaard
    Ren bornholmsk natur...Lehnsgaard Rapsolie A/S producerer stadig som den eneste danske olieproducent rapsKIMolie af bornholmske rapsfrø og økologisk rapsKIMolie af danske rapsfrø. At vores olie er en rapsKIMolie betyder, at vi afskaller de sorterede rapsfrø og kun presser olien af den gule kim. Dette svarer til at man skræller sit æble før man spiser det. Når vi fjerner skallen, fjerner vi samtidig den bitre smag der sidder i den. Vores olie er koldpresset og har dermed på intet tidspunkt været opvarmet. Hele denne proces sikrer at vi bevarer de sunde omega 3 og 6 fedtsyrer og opnår en næsten nøddeagtig smag. Bornholm har vedtaget en branding strategi om at være en grøn Ø, og dette spiller også en store rolle i vores produktion. Vores fabrik er placeret i Aakirkeby, altså midt på Bornholm, og da vores rapsfrø kommer fra Bornholm, bliver der ikke brugt unødvendigt energi på at transportere frøene til fabrikken. Ligeledes benytter vi det restprodukt, der bliver tilbage efter rensning og afskalning, til opvarmning af vores fabrik, og det restprodukt, der bliver tilbage efter presning, går til vores lokale grovvareselskab, som benytter det i foder til malkekvæg. Ringen er dermed sluttet; vi får vores rapsfrø fra landmanden og restproduktet kommer retur til landmanden. Kort sagt genbruger vi så meget af rapsfrøene som er teknisk muligt i dag.
  • Bornholmske marinader, dressinger og chilipesto fra Lehnsgaard
    Bornholmske marinader, dressinger og chilipesto, super lækre til kødet og salater mm.
  • Lehnsgaard Sennep
    Lehnsgaard sennep er et ægte bornholmsk produkt. I 2003 købte landmand Hans Hansen oliemøllen i Aakirkeby og startede produktion af rapsolie fra egne marker. I dag produceres der også bornholmsk sennep på møllen. En del af sennepsfrøene dyrkes ved Hans Hansens egen gård, Lehnsgaard, nær Østerlars og Gudhjem på det nordøstlige Bornholm. På en særlig mark dyrkes forskellige sennepssorter fra hele verden. Sorterne testes for deres evne til at vokse på Bornholm og for smag og ernæring.Der er både milde og stærke smagsvarianter, og alle indeholder rapsolie fra Lehnsgaard og øl fra Svaneke Bryghus.Udgangspunktet er gamle bornholmske opskrifter, som er blevet tilpasset vor tids smag.
  • Mel fra Bornholms Valsemølle
    Bornholms Valsemølle blev grundlagt af min farfar i 1920 - Som man gjorde dengang arbejdede han sig op fra grunden og efter endt læretid på Saxebro mølle, forpagtede han Gadeby mølle i Østermarie. Efter et par år købte han så Vibemøllen i Poulsker som han drev i 5 år, for endelig i 1920 at købe Valsemøllen i Aakirkeby, der var noget større. De følgende 20 30 år udbyggede og moderniserede han møllen - en udvikling som min far drev videre i efterkrigsårene - Selv kom jeg aktivt ind i firmaet i 80 erne, og har efter mange år i godt samarbejde med min far, taget helt over. Oprindelig var møllen bygget til at fremstille bagerimel, men i takt med at der bliver færre bagerier har vi udvidet produktionen af husholdningsmel, som efterhånden sælges i det meste af landet. Samtidig arbejder vi meget innovativt sammen med det bornholmske landbrug om hele tiden at finde nye spændende kornsorter - som vi kan lave interessant mel af. Økologien vinder mere og mere frem, og en stigende del af vores specialkorn er i dag økologisk. Alt i alt er det rigtig spændende at være møller i dagNils Jespersen
  • Pasta og Pesto fra Pastariget I Svaneke
    Luksus Pasta fra SvanekePrisvindende Bornholmsk Pasta fra Pastariget i Svaneke lavet af bornholmsk durumhvede, danske økologiske helæg, efter originale håndværkstraditioner, kun tilsat naturens krydderihylde. En pastakvalitet, der tåler sammenligning med de bedste fra Italien. 
  • Camilla's Condimenter
    Jeg er autodakt sylter. Det er bare mig, der laver det hele. Jeg har altid syltet, men fandt inspiration til at begynde på mit chutney-eventyr under et længere, frivilligt arbejdsophold på et økologisk landbrug i Sydafrika. Her blev jeg kastet ud i at koge chutney på 4 gasblus, i et udekøkken uden varmt vand i hanen og fritgående kæledyr, hvor rengøring af brugte glas og sterilisering af samme foregik i de forhåndenværende potter, pander og wok. Hvis det kan lade sig gøre, kan alt lade sig gøre.
  • Rugkiks Fra Bager Dam i Åkirkeby
    Johannes Dam & Søn A/S, Aakirkeby har fremstillet de klassiske bornholmske rugkiks siden 1924, hvor den nuværende bagermesters farfar bagte de første. Lige siden har opskriften været en velbevaret familiehemmelighed, og det er nu 5. generation i bageriet, bagermester Jesper Dam, der står for produktionen.Der er den dag i dag meget håndarbejde i produktionen og ikke to kiks er 100 % ens. Rugkiksene er ekstremt sprøde, da hver eneste kiks består af 27 tynde lag. I dag omfatter produktionen fire slags kiks. Den velkendte rugkiks sammen med grovkiks. Herudover pikant kiksen med havsalt, og hvedekiksen.
  • Bornholmerhampen
    Med Bornholmerhampen har vi igangsat en produktion af økologisk industrihamp med det formål at forarbejde frø og blade til forskellige sunde fødevarer. Ud over at være en plante der imødekommer alle krav om bæredygtighed besidder fødevarer indeholdende hamp en masse sundhedsfremmende egenskaber. Et af nøgleordene i vores virksomhed er kvalitet og bæredygtighed i enhver forstand: hampen optager med sin kraftige bladvækst store mængder co2, produktionen er økologisk og forarbejdningen foregår lokalt. Vores hampeprodukter kan således karakteriseres som klimavenlige fødevarer, idet man kan følge deres korte vej fra jord til bord, ligesom at hampen i sig selv er god for klimaet. Bag os ligger en årelang interesse for sunde fødevarer, miljøspørgsmål og økologi, ligesom vi mener, at Bornholm som lokalitet med mange grønne initiativer og gode samarbejdsmuligheder er det perfekte sted at realisere et hampeeventyr.
  • Den ægte Bornholmersennep
    Købmand Leif Søgaard Nielsen, Byledsgade i Rønne er manden som oprindeligt opfandt den velsmagende sennep i 1950´erne. Efter i årevis at have produceret og solgt senneppen til sine trofaste kunder, som ofte kom langvejs fra, gik købmanden på pension og solgte den hemmelige opskrift til hans kollega Søren Hjorth-Hansen, ASA marked i Rønne. Søren Hjorth-Hansen måtte underskrive en erklæring, om at senneppen kun måtte sælges fra hans egen forretning og således gik opskriften, som er en stor og velbevaret hemmelighed, i arv til den næste købmand. I en lang årrække var senneppen nu kendt under navnet ”ASA Sennep” og antallet af trofaste kunder i både ind- og udland steg markant. Da Søren Hjorth-Hansen og hans kone i slutningen af 2002 besluttede at lukke ASA marked, vakte beslutningen ramaskrig blandt de mange afhængige senneps-kunder som hurtigt fik abstinenser. Søren Hjorth-Hansen ville gerne haft mulighed for at fortsætte med at producere sennep, men det satte den selvstændige fagforening imidlertid en stopper for. Der blev gjort nogle spæde forsøg på at starte produktioner af en efterfølger til den berømte sennep, men ingen kunne ramme de populære smagsnuancer, hverken dengang eller i dag. Derfor var gode råd dyre, men købmand Verner Jensen i Nexø viste interesse for at føre produktionen videre og opnåede de nødvendige tilladelser, som der skulle til. Søren Hjorth-Hansen fulgte med i købet, med den hemmelige opskrift i baglommen, for at producere sennep på deltid. Således er købmand Verner Jensen blevet den tredje købmand som producerer den helt specielle Bornholmersennep. I 2011 lancerede vi en STÆRK Bornholmersennep som vi havde testet i 2 år. Vi havde været igennem mere end 20 varianter, som blev prøvesmagt og den var blevet afprøvet på flere af bornholmske røgerier  bl.a. til saltstegt sild, og med stor succes. Vi har nu en STÆRK Bornholmersennep som er fantastisk til bornholmsk ristepølse, sylte, saltstegte sild samt til alle som bruger stærk sennep.
  • Nykers
    Nykers er et lille Gourmet bageri på Bornholm med fokus på høj kvalitet af økologiske kiks og knækbrød. Bageriet har været i Nyker landsby siden 1901, og er nabo til den kendte rundkirke fra middelalderen.
  • Puk's delikatesser ( Sennep & pesto )
    Mad for mig ( Puk's delikatesser ) er ikke blot en nødvendighed, men en ting der skaber glæde og hyggestunder i familien. I en travl hverdag, er der ikke altid tid til at stå flere timer i køkkenet, men med lidt kærlighed til maden, og de rigtige smagsgivere, kan man få fantastiske smage frem selv i de hurtige retter. Da jeg selv er mor til to små børn, er det meget vigtigt for mig at lave sund og varieret mad. Det betyder dog ikke, at der ikke også er plads til det søde ind imellem.Jeg startede Puk’s Delikatesser i 2012, da jeg fik muligheden for at lave mine egne bornholmske produkter. Virksomheden er familiedrevet, og alle produkter bliver håndlavet efter gamle traditioner. Drømmen om at kunne give andre de smagsoplevelser, som jeg altid selv har elsket, har fået mig til at udvikle flere delikatesser gennem tiden. Mine produkter er helt fri for tilsætningsstoffer, gluten og mælkeprodukter, og jeg bruger kun de bedste råvarer. Det er vigtigt for mig, at mine produkter kan bruges både til hverdagsretter og festmåltider. Jeg vil invitere jer helt ind i mit lille madunivers, hvor I kan finde inspiration til nye retter og nye måder at bruge mine produkter på. Jeg bruger meget tid på at udvikle nye lækre specialiteter, hvor jeg forsøger at sammensætte den gode autentiske bornholmske smag, som præger mine produkter. Konceptet bag Puk’s Delikatesser er ganske enkelt at gøre maden mere spændende.
  • Puk's delikatesser ( Krydderier )
    Mad for mig ( Puk's delikatesser ) er ikke blot en nødvendighed, men en ting der skaber glæde og hyggestunder i familien. I en travl hverdag, er der ikke altid tid til at stå flere timer i køkkenet, men med lidt kærlighed til maden, og de rigtige smagsgivere, kan man få fantastiske smage frem selv i de hurtige retter. Da jeg selv er mor til to små børn, er det meget vigtigt for mig at lave sund og varieret mad. Det betyder dog ikke, at der ikke også er plads til det søde ind imellem.Jeg startede Puk’s Delikatesser i 2012, da jeg fik muligheden for at lave mine egne bornholmske produkter. Virksomheden er familiedrevet, og alle produkter bliver håndlavet efter gamle traditioner. Drømmen om at kunne give andre de smagsoplevelser, som jeg altid selv har elsket, har fået mig til at udvikle flere delikatesser gennem tiden. Mine produkter er helt fri for tilsætningsstoffer, gluten og mælkeprodukter, og jeg bruger kun de bedste råvarer. Det er vigtigt for mig, at mine produkter kan bruges både til hverdagsretter og festmåltider. Jeg vil invitere jer helt ind i mit lille madunivers, hvor I kan finde inspiration til nye retter og nye måder at bruge mine produkter på. Jeg bruger meget tid på at udvikle nye lækre specialiteter, hvor jeg forsøger at sammensætte den gode autentiske bornholmske smag, som præger mine produkter. Konceptet bag Puk’s Delikatesser er ganske enkelt at gøre maden mere spændende.
  • Krydderier Spire By Funch Witt
    Vi lader de proffesionelle om at lave krydderierne, men gør os til gengæld umage med at blande dem, i gode omgivelser på Bornholm.Med Spire By Funch Witt, har du alt du skal bruge for at kreere de skønneste retter.
  • Bornholms Bikompagni
    Bornholms Bikompagni beskæftiger sig med biavl. Virksomheden blev grundlagt af biavler Susanne Stenholm i 2015. Al biavl foregår på Bornholm, hvor bigårdene er placeret i naturskønne omgivelser og gamle haver. Der produceres honning fra 3 sæsoner, forår, sommer og sensommer.  Honningens karakter afhænger af hvilken blomsternektar den er sammensat af, derfor holdes honningen fra hver bigård adskilt. Bierne sveder bivoks ud af underkroppen som små skæl, af voksen bygger de tavler til opbevaring af honning, pollen og yngel. Overskudsvoks fra biavlen bliver til støbte bivokslys, som dufter af honning. Jeg henter gerne bisværme gratis, eller bekæmper generende hvepsebo mod betaling. Bierne er fantastiske bestøvere. Når en bifamilie på omkring 50.000 bier flytter ind på en frugtplantage eller i en hvidkløvermark forøges høstudbyttet væsentligt, både i mængde og kvalitet. Bornholms Bikompagni samarbejder med landmænd på Bornholm.